Menu
Huidverzorging

Versnel je skincare routine

Het liefst willen we zo snel mogelijk ons bed induiken en niet een half uur voor de spiegel staan. Het reinigen van je huid kan doormiddel van een 12-stappen programma dan ook langer duren dan je wil. Lees welke stappen je niet mag vergeten en hoe je jouw routine kan versnellen.

Wat mag je niet vergeten tijdens je routine?

Je huid heeft een hoop te voorduren als grootste orgaan van je lichaam. Met het grootste oppervlak vangt hij ook het meeste vuil. Wat mag je niet vergeten om je dag mee te starten en af te sluiten?

1. Reinigen

De hele dag door wordt onze huid blootgesteld aan luchtverontreiniging en ander vuil. Je huid produceert talg, zweet en resten van onze huidstofwisseling. Wanneer je je huid verlost van viezigheid en make-up als je de dag begint (én gaat slapen!), voorkom je verstopte poriën.

Een cleanser is voor alle huidtypen geschikt. Het maakt dus niet uit of je last hebt van schilfers en een doffe gloed (droge huid), mee-eters en puistjes met zichtbare poriën (vette huid) of last hebt van een vettere T-zone (gecombineerde huid).

2. Exfoliëren

Door te exfoliëren verwijder je opgestapeld vuil, dode huidcellen en schilfers. Je zou dus kunnen zeggen dat je cleanser niet de enige reinigingsstap is. Toch maakt een exfoliator niet alleen schoon maar bevorderd ook de cel vernieuwing. Werkzame stoffen van de volgende stappen worden hierdoor dieper aangebracht in de huidlaag.

Dode huidcellen kan je zien als een natuurlijke beschermlaag op je gezicht die je huid beschermt tegen bijvoorbeeld de zon. Door deze laag er elke dag af te exfoliëren, zou je huid geïrriteerd kunnen raken. Bij de meeste exfoliators (én scrubs – wat trouwens twee verschillende producten zijn) wordt het afgeraden om deze elke dag te gebruiken als je hier net mee begint. Als je gezicht is gewend aan de zuren in het product, kan je het vaker dan 1 à 2 keer per week gebruiken, opbouwend tot elke dag.

3. Toner

Na een cleanser en exfoliator, is het belangrijk om de natuurlijke pH-waarde in je gezicht terug in balans te brengen. Een toner kalmeert je huid en zorgt dat de laatste restjes worden verwijderd. Je kunt een toner aanbrengen met een watje of gewoon je handen. Hierbij is het wél belangrijk om te kijken naar je huidtype. Bekijk op de verpakking of het geschikt is voor een droge, vette of gecombineerde huid en stem het af met jouw persoonlijke huidtype. De neutraliserende werking zorgt voor een betere absorptie van alle ingrediënten die je in volgende stappen op je huid aanbrengt.

4. Smeren!

Door ’s ochtends je dagcrème en ’s avonds je nachtcrème op te smeren, hydrateer je jouw gezicht optimaal. Het geeft je gezicht een zijdenzacht gevoel en helpt de natuurlijke bescherm barrière van je huid. Je zou kunnen zeggen dat dit de ultieme skincare-stap is want het sluit de voorgaande producten helemaal in.

Let op! De huid rond je ogen is gevoeliger! Smeer je hydraterende crème dus alleen op je gezicht en gebruik een aparte oogcrème. Door eerst je oogcrème op te smeren en daarna je dagcrème, zal je eerder resultaat zien in vermindering van donkere kringen en rimpels.

Wat kan ik toevoegen aan mijn reinigingsroutine?

Deze basisstappen zijn de go-to voor een stralende, verzorgde huid. Als je gaat voor de extra boost, is het toevoegen van een serum vóór je oogcrème en moisturizer een goed idee. Serums bestaan uit bestanddelen die bijvoorbeeld roodverkleuring bij huidonzuiverheden kunnen verminderen. Een serum breng je vaak plaatselijk aan.

Gezichtsserums zijn vaak hoger geconcentreerd dan een reguliere crème. Of het echt noodzakelijk is, ligt aan je huidtype, klachten en wensen. Als je bijvoorbeeld last hebt van een droge huid, raad ik aan om een serum met niacinamide te gebruiken. Deze stimuleert de aanmaak van natuurlijke huidvetten waardoor je huidbarrière wordt versterkt. Het remt de talgproductie en werkt ontstekingsremmend.

Als je geen last hebt van verstopte poriën, is een gezichtsserum met niacinamide in dit geval dus niet noodzakelijk. Ik raad altijd aan goed te onderzoeken waar je last van hebt en wat je wil verbeteren voordat je iets op je gezicht smeert. Ook als de verpakking zo mooi is of beautyblogger nummer #1 het promoot. Tijdens een persoonlijk consult bekijk ik welke producten passend zijn voor je huid. Zo voorkom je aankopen die niets voor je doen of je huid verslechteren.

Hoe versnel ik mijn skincare routine?

Ik heb je uitgelegd wat noodzakelijke stappen zijn om je gezicht verzorgd te houden. Ook legde ik uit dat niet alle extra’s even effectief zijn voor je huidtype. Een persoonlijk advies is dan ook essentieel om het lekkerst in je vel te zitten. Uit ervaring heb ik geleerd dat de Mary Kay TimeWise 3D 4-in-1 Cleanser de eerste drie stappen vervangt.

Tijdens een persoonlijke behandeling gebruik ik professionele en ongecompliceerde producten. Doordat ze makkelijk in gebruik zijn, kan je na een persoonlijke uitleg deze vakkundige producten zelf gebruiken. Door de reiniger, exfoliator en toner te gebruiken in één product, bespaar ik tijd en geld zonder de effectiviteit van alle losse middelen te verliezen.

Om de reiniger, exfoliator en toner in één stap te verwerken, gebruik ik bij mijzelf en cliënten de cleanser van Mary Kay. Met de 4-in-1 cleanser werk je 4 stappen in één keer af:

  • Reinigt de huid zonder natuurlijk vocht aan de huid te onttrekken
  • Verwijdert laatste make-up restjes
  • Heeft een exfoliërende werking
  • Kalmeert, verzacht en verfrist de huid

Het verwijdert verontreinigingen die een dof uitziende teint veroorzaken en exfolieert de huid. Daarna voelt de huid grondig gereinigd aan en ziet er stralender uit. De cleanser ondersteunt een natuurlijk, jeugdig uiterlijk en bereidt de huid op de volgende verzorgingsstap voor.

Ik breng het product ’s ochtends en ‘s avonds aan met een skinvigorate brush op een vochtig gezicht en hals waarbij de oogzone uitgespaard blijft. Met een warme en vochtige doek verwijder ik de 4-in-1 voor het ultieme spa-momentje. Doordat ik deze complete verzorgingslijn gebruik, lig ik in 5 minuten in mijn bed.

No Comments

    Leave a Reply