Menu
Diffuser Blends / Etherische Olie

Verbeter je nachtrust met deze diffuser blends

De aromatische werking van etherische oliën kunnen je helpen om je nachtrust en slaapkwaliteit te verbeteren. Met de onderstaande geurcombinaties creëer je een rustgevend plekje om sneller in slaap te kunnen vallen en niet meer ‘s nachts wakker te liggen.

Gebruik de volgende aroma diffuser blends om uitgerust je bed uit te komen.

Deep Sleep

Balance

Deze grounding Blend bestaat uit 5 etherische oliën die samen zorgen voor een luchtige, frisse, zoete en houterige aroma. De samengestelde olie Balance is perfect voor hyperactieve kinderen om meer rust te ervaren en prikkelgevoeligheid te verminderen. Ook voor volwassenen helpt deze olie om beter te aarden.

Als je te veel in je hoofd zit kan deze samenstelling je helpen meer rust te vinden. Deze etherische blend is fijn om te diffusen voor het slapen gaan omdat je meer innerlijke kracht zal ervaren.

Roman Chamomile

Romeinse kamille olie heeft een zoete, bloemerige geur die je er zó uit haalt. Roman Chamomile etherische olie werkt niet alleen psychologisch op de emoties maar ook neurologisch op de hippocampus (een belangrijk hersengebied dat is betrokken bij leren en geheugen).

De invloed van Roman Chamomile is kalmerend en ontspannend door de aanwezigheid van 4-methylamyl angelate, isobutyl angelate, isoamyl tiglate. Moeilijke namen voor stofjes die de rust in de kamer brengen wanneer je Roman Chamomile in je diffuser gebruikt. Deze stofjes zorgen voor een relaxend effect op je humeur en balanceren je emoties.

Diffusing Roman Chamomile kalmeert je geest en vermindert woede en prikkelbaarheid. Als je boos of geïrriteerd naar bed gaat, kan Roman Chamomile de ideale olie zijn om tot rust te komen en negativiteit los te laten.

Lavender

Lavendel olie staat bekend om het vermogen om een ontspannende sfeer te creëren die leidt tot een goede nachtrust. De kalmerende eigenschappen van Lavender etherische olie creëert een serene omgeving van je slaapkamer; recht uit de diffuser. Met lavender staat rust op één en kan je gemakkelijker tot slaap komen.

In Lavender olie zit linalool en linalyl acetate; stofjes met kalmerende eigenschappen. De lavendel olie die ik gebruik ondersteunt je parasympatische zenuwstelsel en biedt geestelijke ondersteuning bij:

 • Spanningen in het lichaam
 • Stress en hyperactiviteit
 • Drukte in je hoofd
 • Depressieve gevoelens
 • Verlies van eetlust
 • Stemmingswisselingen
 • Slapeloosheid
 • Tandenknarsen
 • Onregelmatige menstruatie en menopauze

Spa Dreams

Lime

Na een zware dag kan de scherpe, zoete, citrusgeur van Lime je humeur opkrikken. Lime etherische olie wordt vaak gebruikt in een diffuser om de lucht te reinigen en zintuigen te stimuleren.

In Lime zitten bèta-pinenen – stofjes die een positief effect hebben op de balans in de hersenchemie. Met Lime kunnen je hersenen droevige gevoelens makkelijker een ‘plekje geven’ en ervaar je meer ruimte voor positieve emoties.

Met Lime in een diffuser worden chemische veranderingen in het zenuwstelsel veroorzaakt waardoor angst, stress en pijn verminderd kunnen worden.

Deze aroma diffuser blend is ideaal als je houdt van een frisse omgeving die je tot rust kan brengen.

Peppermint

Hoewel pepermunt olie verfrist en energie geeft, is het een essentiële olie om eens te proberen voor het slapen gaan. Peppermint staat bekend om spanningen te verminderen, humeur te verbeteren en focus te bevorderen.

Tijdens warme dagen kan deze olie verfrissend werken voor en tijdens het slapen gaan. Het helpt niet alleen de lucht te zuiveren en longen te openen, maar kan verademend zijn bij vermoeidheid, hitte, jeuk en irritatie.

Menthol, menthone en 1,8-Cineole zijn de hoofdingrediënten van Peppermint olie. Deze stofjes hebben een energieke werking op je stemming als je gevoelens als boos- en somberheid ervaart of opvliegers.

Peppermint olie bevat een stimulerende eigenschap die bijdraagt om aandachtig, alert en bewust te blijven. De frisheid die uit de diffuser komt met Peppermint helpt om mentale vermoeidheid te verlichten.

Bedtime Stories

Juniper Berry

Jeneverbes olie is een traditionele etherische olie met schone, houtachtige, kruidige en scherpe aromatische kenmerken. Juniper Berry wordt vaak gebruikt in een diffuser dankzij zijn reinigende werking voor lichaam en geest.

Juniper Berry bevat ingrediënten als alpha-pinene, sabinene en limonene. Deze componenten helpen je emoties en gevoelens te gronden én de lucht te zuiveren. Met Juniper Berry in je diffuser kom je makkelijker tot jezelf, ervaar je meer kalmte en lukt het gemakkelijker om in slaap te vallen.

Eén van de beste combinaties met Juniper Berry olie is Bergamot olie. Ze brengen het beste in elkaar naar boven en de geurcombinatie is heerlijk.

Bergamot

Bergamot is een veelzijdige olie die ook ingezet kan worden voor de nachtrust na een dag waarbij jij niet op de eerste plek stond. De geur is zoet en helpt je humeur flink op te krikken. Door het frisse karakter van Bergamot olie, ervaar je in een diffuser meer optimisme en hoop.

De natuurlijke werking van Bergamot olie wordt nog wel eens gezien als een natuurlijk antidepressivum omdat je met deze aroma makkelijker jezelf kan accepteren. Dankzij de aanwezigheid van limoneen en linalyl acetate merk je meer kalmte tijdens stress.

Vetiver

De zoete aroma van Vetiver is houterig met een aardse toon. Ook deze etherische olie heeft een tot rust brengend karakter. Vetiver etherische olie kalmeert het zenuwstelsel op een natuurlijke manier en wordt veel gebruikt bij kinderen en volwassenen met prikkelgevoeligheid.

Waarom Vetiver als natuurlijke rustgever werkt, komt door de aanwezigheid van isovalencenol en khusimol. Door deze olie te diffusen worden emoties gegrond en wordt het makkelijker om je innerlijke kalmte op te zoeken.

Als er op een dag te veel op je af is gekomen, kan Vetiver dé aroma zijn om het balans in jezelf terug te vinden. Vetiver in de diffuser heeft een kalmerende werking en wordt veel gebruikt bij slapeloosheid.

Lullaby

Cedarwood

Dankzij de warme, houterige aroma denk je met Cedarwood olie al snel aan het buitenleven. Cedarwood olie heeft als hoofdingrediënt alfa-cedrene en cedrol, twee stofjes die vallen onder de groep sesquiterpenes. Etherische oliën die vallen onder sesquiterpenes staan bekend om de grondende werking van emoties.

Cedarwood olie helpt de luchtwegen en zenuwen ontspannen. In een diffuser wordt een sfeer gecreëerd waar innerlijke kalmte centraal staat. Na een lange dag kan Cedarwood olie heerlijk zijn om tot rust te komen binnen jezelf. Een ideale olie voor het slapen gaan dus.

Wild Orange

Wild Orange heeft een sterke, zoete, citrusaroma die een negatieve stemming de das om doet. Deze sinaasappel etherische olie zit bomvol met limoleen; een stofje die het humeur bevorderd en opbeurende gevoelen geeft.

Hoewel de frisse geur een energieke werking kan hebben, is het geen gekke keus om Wild Orange te diffusen voor het slapen gaan. Deze olie geeft namelijk ontzettend veel rust tijdens nerveuze of angstige momenten.

Gevoelige kinderen en volwassenen zijn vaak dol op Wild Orange dankzij de vermindering van overprikkeling. Kinderen met boze buien door te veel spanningen en slechte slaap kunnen meer rust ervaren met Wild Orange.

Ylang Ylang

De warme en zoete bloemengeur van Ylang Ylang olie helpt om spanningen en angstgevoelens te verminderen. Caryophyllene en germacrene, de twee hoofdbestandsdelen in Ylang Ylang, zorgen voor een kalmerend en rustgevend effect.

Ylang Ylang olie kan in een diffuser gebruikt worden om angstgevoelens te verminderen. Het gebruik van deze etherische bloemenolie in een diffuser helpt je om een optimistisch perspectief te bieden. Een goede keus voor als morgen een spannend punt op de agenda staat.

No Comments

  Leave a Reply