Menu
Huidverzorging

Reinigen met een borstel, hoe werkt dat?

Je vraagt je misschien af wat een reiniging van de huid inhoudt en hoe je dat zelf thuis kunt doen. Steeds meer vrouwen én mannen vragen zich af ‘’reinig ik mijn huid wel goed?’’ En zo’n gezichtsborstel… werkt dat nou echt?

Je ziet ze tegenwoordig in elke winkel liggen van onze Hollandse Eendrachts winkel tot de snelle A koopjeshal; iedere winkel heeft een eigen merk van dit soort borstels. Maar hoe weet je nou of je een goede borstel koopt en wat het verschil is tussen één van vijf euro en een wat duurder model?

Sinds jaar en dag wassen de meeste mensen zich keurig elke ochtend en avond met wat water. Sommigen doen dit zelfs met water en zeep, maar dat is geen verstandige keuze. Zeep droogt de huid uit en voed haar niet. Het verdient aanbeveling om je huid te reinigen met water en een goede cleanser, passend bij je huidtype.

Reinigen met een cleanser

Laten we er voor het gemak even van uitgaan dat je de juiste cleanser voor jouw huidtype al hebt gevonden. Zoals gezegd reinigen de meeste mensen voor het slapen gaan en na het opstaan. Het product breng je op een vochtig gezicht aan en spoel je met ruim water van het gezicht af. Daarna dep je de huid droog.

Net zoals je goed op moet letten welke cleanser je gebruikt, moet je ook opletten dat je de huid niet te veel belast door deze te ruw te reinigen. Want met een verkeerde borstel kun je echt te hardhandig te werk gaan.

Verschil in borstelkoppen

Wanneer je met een huidverzorgingssysteem je huid gaat reinigen, let dan ook eens op de borstelharen. Naast dat sommige borstels na het eerste gebruik al niet meer schoon worden (zie foto) hebben veel borstels geen afgeronde borstelharen.

Afbeeldingsresultaat voor vieze borstel  sonic systeem
vervuilde borstelkop

In een holle vezel borstel hoopt al het vuil van je gezicht zich op, wat met de borstel reinigen niet meer wordt verwijderd. Dit vuil nestelt zich de volgende keer weer keurig terug op je gezicht. Daar komt bij dat de borstelharen,  eenmaal vol, de huid ook minder goed (lees: helemaal niet) schoon zal maken.

Het is daarom erg belangrijk dat er een goede borstelhaar gebruikt wordt. Ook moet de borstel  niet te zacht en niet te hard zijn zodat de huid wel wordt gereinigd, maar niet te lijden heeft onder de beweging van de borstel.

Welke beweging maakt zo’n borstel dan?

Er zijn vele merken en ieder heeft zijn eigen manier van reinigen. Zo zijn er borstels die van links naar rechts over de huid schuiven om vuil van het gezicht te halen. Uiteraard zullen deze borstels ook reinigen, maar word je huid, net als bij een ronddraaiende borstel, overmatig belast.

Ook de ronddraaiende borstel (rotatietechnologie) maakt zich hier schuldig aan. Weliswaar vind ik persoonlijk dat deze al een stuk beter zijn dan heen en weer, maar nog steeds rekken ze de huid op door met een constante beweging de huid rond te draaien.

De huid is kwetsbaar als een vloeipapier. Stel je eens voor dat je een vloeipapier gaat borstelen met een staalborstel. Je kunt je wellicht voorstellen dat er weinig overblijft. En hoewel de huid zich weer zal herstellen na verloop van tijd, zal het lang gebruik van een borstel met te harde haren zeker sporen achterlaten.

Sonic verzorgingssystemen

Gelukkig zijn er ondertussen ook Sonic huid verzorgingssystemen op de markt.

Deze Sonic systemen reinigen de huid doormiddel van trillingen. De trillingen laten de borstelharen bewegen. Bij het Skinvigorate Sonic™ huidverzorgingssysteem van Mary Kay imiteren de geluidsbewegingen de zelfde soort vibratie als een hommel die zijn stuifmeelvlucht maakt. Bij het bestuiven laten de hommels de spieren van hun vleugels snel vibreren om vast zittend stuifmeel los te maken zonder de tere bloesems te beschadigen. Stel je eens voor wat deze vibraties voor je huid kunnen doen om vuil, vet verontreinigingen, make-up en schadelijke stoffen uit het milieu te verwijderen.

Het Skinvigorate Sonic™ huidverzorgingssysteem van Mary Kay is dan ook een Next Gen Set!

Dode huidcellen verwijderen

Dode huidcellen zorgen voor een grauwe waas op de huid. Daarnaast verliezen we dode huidcellen nooit mooi gelijkmatig omdat bepaalde delen van de huid altijd droger dan wel vetter zijn dan andere delen. Hoe gladder je huid, des te meer licht je huid weerspiegelt en hoe stralender je teint. Aangezien de Mary Kay Skinvigorate Sonic  dode huidcellen verwijdert, zou deze ongetwijfeld een rol spelen in een zachtere en gezonder uitziende huid. Dit alles zonder de huidbarrière te beschadigen.

Hoeveel weegt de ideale borstel?

Borstels moeten fijn in de hand liggen. Zeker bij gebruik boven de schouder gaat het gewicht een rol spelen. Te zware borstels zorgen voor een minder prettig gebruiksgemak. En dat terwijl een zware borstel echt niet beter reinigt. In tegendeel. Onderzoek wijst uit dat een te zware borstel de druk op de huid kan belasten of zorgt voor een niet accurate toepassing. De Mary Kay Skinvigorate Sonic  heeft een netto gewicht van slechts 0,8 kg. Hiermee zorgt het naast een perfecte reiniging dat de huid barrière niet beschadigt door te veel druk op de borstel. (zie foto)

En hoe zit het met die borstelkop  verder dan?

Deze borstels  hebben maar liefst 20.000 microborstelharen, dat is meer dan de meeste andere merken die ik onderzocht heb. Zij bewegen daarbij ook nog eens meer dan 12.000 keer per minuut. Deze  zorgen voor een intensieve reiniging en verwijderen ook op moeilijk bereikbare plekken verontreinigingen op milde wijze. De opzetstukken zijn geschikt om tweemaal per dag te worden gebruikt en voor alle huidtypes – ook voor de gevoelige huid.

Dankzij de manier waarop de Skinvigorate Sonic werkt, samen met deze borstelkop, reinig je de huid 85% beter dan handmatig, vochtige doekjes of een washand.

Met de 3 snelheden die je de borstelkop kan laten maken, bepaal je zelf of je voor een extra zachte reiniging, een standaard, of een krachtige reiniging gaat. Hiermee is deze borstel dan ook geschikt voor mensen met een gevoeligere huid.

Kan je er alleen mee reinigen?

De basis is en blijft natuurlijk reinigen. Zonder reiniging van de huid werken andere huidverzorgingsproducten ook niet of minder, maar daarover in het kopje hieronder meer. Tijdens het gebruik van de Skinvigorate Sonic stimuleer je de huid al tot een snellere cel vernieuwing. Een ware massage van de huid. Hierdoor voelt de huid direct na gebruik al lekker zacht aan.

Soms wil je bijvoorbeeld een heerlijke serum gebruiken of je kaaklijn versterken. Door deze [in] te masseren krijg je een nóg betere werking.  De massagekop die hiervoor is ontwikkeld kun je makkelijk op het systeem klikken en vervangt dan de borstelkop.   (zie foto) 

Beter opname van crèmes

De producten die je dagelijks gebruikt en transpiratie door inspanning hoopt zich op in de poriën van je gezicht. Alleen douchen is niet genoeg om je huid schoon te maken en fris te laten ogen. Gebruik de geavanceerde Skinvigorate Sonic 2-in-1 voor het ultieme resultaat. Door reiniging met de borstel in de gewenste snelheid word je huid schoner  poriën schoner en de huid gladder. Hierdoor worden je verzorgingsproducten vervolgens weer  beter in de huid opgenomen.  Een hiervoor passend masker of serum kun je vervolgens weer perfect inmasseren met de massagekop die zorgt voor een optimale werking. Zo heb je altijd een fris en gezond gezicht voor minder geld ; -)

Mijn conclusie;

Innovatief huidverzorgingsapparaat

Reinigt je gezicht van al het vuil en make-up, verminder de poriëngrootte, verwijder fijne lijntjes en exfolieer je huid met deze elektrische gezichtsborstel! De Skinvigorate Sonic van Mary Kay is je ticket voor een gezondere, mooie huid.

Perfect voor gebruik, opslag en reizen

De gezichtsreinigingsborstel is ongeveer net zo groot als de palm van je hand. (zie foto)  Het ergonomische ontwerp valt dan ook mooi in je hand tijdens het gebruik. De borstelkop heeft een ronde vorm die perfect is voor het gebied rond je neus, en maakt het eenvoudig om moeiteloos alle delen van je gezicht grondig schoon te maken.

Normaal gesproken als je je gezicht met de hand wast, maak je de poriën nooit helemaal goed schoon. Dit komt omdat je poriën niet open genoeg zijn om alle make-up en ander vuil te verwijderen. Deze gezichtsborstel heeft een speciale techniek om dit wel te kunnen doen. Door middel van trillingen, speciale haartjes, en samen met de cirkelvormige beweging van je hand. Krijg je een goede diepe reiniging!

Herstel je jeugdige gloed

Hoogfrequente sonische pulsen maken het verwijderen van vuil, olie en make-upresten mogelijk. Laagfrequente pulsen verhogen de bloedcirculatie in gebieden die gevoelig zijn en verhogen de productie van collageen en elastine om de stevigheid en elasticiteit van de huid te herstellen.

Automatische uitschakeling

De Mary Kay Skinvigorate Sonic™  schakelt na 1 minuut automatisch uit. Dat is fijn, want door het heerlijke gevoel dat deze diepte reiniging geeft ben je geneigd veel te lang door te blijven gaan. Een te lange reiniging met een huidverzorgingssysteem kan de huidbarrière beschadigen.

Slim opladen

Deze borstel kun je gemakkelijk opladen, doormiddel van een USB- systeem. Je hoeft de borstel alleen aan te sluiten op het lichtnet of de pc en de borstel laad al op. Geen geklooi met batterijen en rubberen afdicht dopjes. Een volledig geladen batterij kan 30 dagen lang worden gebruikt (bij 4 minuten gebruik per dag).

Waterproof

Hoewel het voor geen enkel apparaat een aanbeveling is om helemaal ondergedompeld te worden in de badkuip, is het apparaat waterdicht volgens IPX7 standaard en kan veilig bij de wastafel en onder de douche worden gebruikt.

Garantie

De kwaliteit en de behaalde resultaten van de brush spelen een grote rol bij de garantie. Klanten laten weten dat de service bij de Skinvigorate super is! Bij de Sonic bied ik een risicovrije 30-dagen-niet-goed-geld-terug garantie aan. Zo heb je een bedenktijd en kan je onze producten op je gemak testen. Niet tevreden? Geen probleem. Dan storten ik het bedrag netjes terug op je rekening.

En na die 30 dagen dan? Nou, ook dan heb je nog gewoon garantie hoor. Op alle producten, dus ook op deze borstel, krijg je tezamen met je aankoop bon 2 jaar garantie (uitgezonderd normale slijtage).

No Comments

    Leave a Reply