Menu
Etherische Olie / Huidverzorging

Deze 4 etherische oliën helpen tegen rimpels

Het gebruik van etherische oliën op de huid is geen trend van de laatste jaren. Meer dan een halve eeuw lang worden etherische oliën op het gezicht aangebracht om de huid op een natuurlijke manier jong te houden. Hoewel etherische oliën diepe groeven nooit helemaal weg voorkomen of genezen, kunnen ze wél een groot verschil maken. Welke oliën jou kunnen helpen, lees je hier.

Irritatie kan ontstaan op een gevoelige huid wanneer de pure concentratie van een etherische olie (EO) terecht komt op het gezicht. Vermeng daarom altijd 1 druppel EO op de huid met 5 tot 10 ml draagolie.

Check de klok wanneer je een citrusolie op je gezicht smeert. De chemische componenten in deze oliën kunnen een reactie op de gevoelige huid veroorzaken wanneer je binnen 12 tot 48 uur in contact komt met zonlicht.

Clary Sage olie

Clary Sage olie bevat verschillende organische chemische componenten die meehelpen om fijne lijntjes in het gezicht aan te pakken. Linalool in Clary Sage olie draagt bij om het normale proces van ontspanning binnen de bloedvaten te vergemakkelijken.

Clary Sage olie activeert een biochemische route in de endotheelwand van de bloedvaten. Bij het gevoel van een opgezwollen gezicht kan Clary Sage helpen om de onderliggende vasculaire gladde spier te ontspannen.

Clary Sage olie bevat zeer effectieve antioxidanten en kunnen effecten van huidbeschadiging en vrije radicalen verminderen (1). De vrije radicalen kunnen de huid beschadigen en het verouderingsproces versnellen (2). Door Clary Sage olie op het gezicht aan te brengen, houd je je huid jeugdig.

Ylang Ylang olie

Ylang Ylang is een geweldige olie met antioxiderende en vrije radicale opruimende eigenschappen. Onderzoek laat zien dat Ylang Ylang de huidvernieuwing bevorderd (3). Deze etherische olie helpt ook bij het opnieuw opbouwen van je huid door de effecten van schadelijke vrije radicalen te verminderen.

Dankzij de antioxiderende werking van Ylang Ylang, is het niet vreemd dat deze olie vanuit vroeger al werd gebruikt om de natuurlijke teint te behouden en bevorderen. Smeer de olie op de huid of zorg dat de antioxiderende werking beter werk door één à twee druppels verspreid over de dag intern in te nemen.

Tip! Verwen jezelf met een rustgevende stoom facial. Vul een grote kom met kokend water, voeg een paar druppels Ylang Ylang olie toe en bedek je hoofd met een handdoek over de stomende kom.

Sandalwood olie

Sandalwood is een heerlijk geurende olie met een rustgevend karakter. Sandalwood olie houdt de huid gezond door het vermogen om oxidatieve stress door vrije radicalen te verminderen.

Klinieken hebben aangetoond dat Sandalwood olie positieve effecten heeft op helende wratjes, psoriasis, acne en eczeem (4). De kalmerende werking helpt mee aan het terug brengen van de natuurlijke teint, huid complexiteit en elasticiteit.

Sandalwood olie is dus ontzettend goed voor de huid en kan de verschijning van onefffenheden verminderen. Deze olie vermindert littekens en andere huidimperfecties.

Ook met Sandalwood olie is een zelfgemaakte stoom facial heerlijk!

Frankincense olie

Frankincense olie heeft ontzettend veel voordelen wanneer deze wordt ingenomen maar ook als het op de huid wordt gesmeerd. Het bevorderd de cellulaire functies van de huid, verstevigd en zorgt dat het elasticiteit wordt behouden. Ook als je last hebt van een oneven kleur op de huid, kan Frankincense olie je helpen om je natuurlijke teint weer terug te vinden.

Frankincense olie verbetert het natuurlijke afweermechanisme van de huid tegen schadelijke bacteriën. Een studie toont aan dat deze etherische olie ontstekingsremmende eigenschappen heeft (5).

Frankincense olie is vreselijk goed voor de huid, bevordert de weefselgroei en voorkomt ontstekingen (6). Het kan wondgenezing bevorderen en verbetert het aangezicht van striae en littekens op de huid. Niet alleen goed voor de fijne lijntjes en rimpels, maar een allround toppertje.

No Comments

    Leave a Reply