Menu

AromaTouch Technique

AromaTouch Technique is een zeer bijzondere techniek ontwikkeld door Dr. David Hill, een vooraanstaand Amerikaans expert op het gebied van integratieve geneeskunde en therapeutische toepassingen van essentiële oliën.

Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de CPTG® pure essentiële oliën. Deze oliën zijn 100% zuiver en natuurlijk waardoor de therapeutische werking van de bloemen en planten bewaard blijft. Ze zijn zelfs zo puur dat het bij veel oliën mogelijk is om ze inwendig toe te passen.

Wat is de AromaTouch techniek?

AromaTouch™ is een techniek om essentiële oliën toe te passen met een zachte ritmische “touch” gedaan die mede door gebruik van de olie tot diep in het lichaam doordringt en het lichaam ondersteunt daar waar nodig is.

Er wordt gewerkt langs de meridianen en viscerale contactpunten (met betrekking tot je ingewanden) van de rug tot aan de voeten. De toepassing heeft als doel het sympathische (gericht op lichamelijke activiteiten) en parasympatische zenuwstelsel (organen werking ) van het lichaam te helpen in evenwicht te komen, zodat het lichaam zichzelf kan herstellen van binnen uit.

De AromaTouch bevordert het  lichamelijk en psychisch welzijn, het brengt je lichaam en geest weer in balans. Bij de AromaTouch™ techniek wordt gebruik gemaakt van 100% zuivere essentiële oliën die zowel eenvoudig als intuïtief worden toegepast voor een ongeëvenaarde ervaring. De oliën doen het werk.

Een AromaTouch® behandeling bestaat uit 4 stappen:

Elke stap in het proces omvat twee essentiële oliën, een enkelvoudige olie of een gemengde olie, speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van een gezond emotioneel en fysiologisch functioneren. .
Het is een zachte manier van masseren, niet het harde kneedwerk.

Door de aromatische geuren die vrijkomen van de essentiële oliën, zal je vaak tijdens de massage al merken dat het werkt voor lichaam en geest. De massage vindt plaats op de rug, aan de oren en op je voeten, duurt op zichzelf ongeveer 45 minuten en is zeer ontspannend.

1.Stressvermindering:

Laten we er niet omheen draaien: iedereen heeft in grote of kleinere mate last van stress. Hierdoor wordt o.a. het cortisol aangemaakt, dat is een stresshormoon wat bij langere aanwezigheid in het lichaam schade veroorzaakt. Aangezien stress het immuunsysteem verzwakt, is het belangrijk om de stress af te laten nemen. In deze fase van de behandeling zorg ik er daarom eerst voor dat je je ontspannen en veilig voelt. Dat cortisol afgebroken wordt, zodat je lekker in je vel komt te zitten. Een ontspannen lichaam kan ook beter de aangebrachte oliën tot zich nemen.

2. Versterken van je immuunsysteem:

Met deze behandeling geef ik jouw immuunsysteem een boost. We halen jouw immuunsysteem omhoog waardoor het weer goed zijn werk doen. In deze fase van de behandeling ga ik er voor zorgen dat je lichaam weer virussen en bacteriën op kan gaan ruimen. Maar ook dat je emotioneel gezien weer meer in jouw eigen kracht komt te staan.

3. Verlichting van pijn en ontsteking:

Pijn is niet fijn, al beweren sommige heel stoer van wel. Iedereen wil zo snel mogelijk van pijn af. Met dit gedeelte van de behandeling help ik je zelfherstellend vermogen met het terugdringen van pijn en ontstekingen.

Na fase 3 ben je in homeostase. Homeostase zorgt voor een perfect evenwicht in het lichaam. Je bent heerlijk in balans. Nu is het lichaam in staat om zijn volledig zelfherstellend vermogen op te pakken en aan te spreken.

4. Homeostase (Uitbalanceren van lichaam en geest):

We versterken het fijne gevoel, geven nog wat extra energie en zetten je terug in het hier en nu.
We sluiten de behandeling rustig af, waarna jij je opgeschoond, ontspannen, vrijer en blij voelt.

Naast de vele voordelen die een massage in het algemeen met zich meebrengt, onderscheidt de AromaTouch massage zich voornamelijk door de zachte aanraking met de verschillende oliën die ieder een eigen uitwerking hebben. Met name de toepassing met de verschillende oliën heeft als doel het zenuwstelsel te helpen om de balans van het lichaam te herstellen. Door de stressfactoren waar velen onder ons in het dagelijks leven mee te maken hebben, kunnen we een mentale en/of fysieke disbalans ervaren.

Om deze techniek op de juiste wijze toe te passen heb ik deelgenomen aan de cursus hiervoor. Deze heb ik afgesloten met een mooi certificaat.

Lees ook: Wat kan ik verwachten?

Klik hier om terug te keren naar Touch Massages.