Menu
Etherische Olie / Uitgelicht

Aanbiedingen van de maand juni

Palmarosa (Latijnse naam: Cymbopogon Martinii) is een heerlijke olie waar je veel kanten mee uit kan. De plant zelf is inheems uit Zuidoost-Azië en komt uit dezelfde familie van grassen als citroengras en citronella. De essentiële olie wordt doormiddel van koudwaterdamp- destillatie gewonnen en bevat een hoog percentage geraniol. Dat zegt je zo misschien 1, 2, 3 niets, maar dat is één van dezelfde primaire aromabestanddelen als in Roos essentiële olie.

Geraniol staat bekend om het bevorderen van een jeugdig uitziende huid. Dus waarom zou je niet een paar druppels toevoegen aan je moisturizer? Naast alle voordelen zul je ook verliefd worden op het frisse, zoete en fleurige aroma! In deze post leg ik je graag de kwaliteiten van Palmarosa uit.

Roos staat bekend als de ‘Koningin van de Oliën‘ en is een van de meest waardevolle etherische oliën ter wereld.

Een flesje van 5 ml 100% zuivere roos olie kost ruim €400,00

De etherische olie is lichtgeel tot olijfkleurig en heeft een zoete, bloemige, licht frisse kruidig zoete geur die op rozen lijkt.  Daarom wordt de olie ook veel gebruikt als goedkope vervanger van echte Rozenolie. Palmarosa- olie is een belangrijke geurstof in de cosmetische industrie

Palmarosa is ook bekend als Turkse- of Indiase Geranium omdat de olie vroeger vanuit Bombay naar de havens aan de Rode Zee werd verscheept en vandaar uit over land naar Constantinopel en Bulgarije vervoerd. Op de Balkan en ook in Turkije werd en wordt Palmarosa-olie veel gebruikt voor het versnijden van echte Rozenolie.

Wat kan Palmarosa voor je doen?

Zoals ik in het begin al aan gaf kent deze olie vele mogelijkheden. Palmarosa etherische olie stimuleert de cel re-generatie en reguleert de talgproductie. Het is een antiseptische olie met bacterie-, virus-, en schimmelremmende eigenschappen en wordt in de aromatherapie gebruikt bij onder andere:

Lichamelijk;

 • Depressie, geestelijke uitputting, nervositeit en stress
 • Stijve en stramme spieren
 • Problemen aan de huid zoals huidinfecties, wondjes, littekens, eczeem, psoriasis, puistjes, acne, couperose en rimpels.
 • Maar ook bij bacteriële- en schimmelinfecties
 • Of darminfecties en spijsverteringsproblemen

Palmarosa is een goede olie om te gebruiken bij het maken van een gezichtscrème. Zij stimuleert de cel re-generatie en reguleert de talgproductie. Ze ruikt heerlijk en is dus aangenaam om te gebruiken in je gezicht of als deodorant.

Psychisch;

 • Palmarosa olie opent het hart, harmoniseert, ontspant de zenuwen en kalmeert de geest.
 • Na een inspannende, zware dag brengt zij ontspanning en heilzame rust.
 • Herstelt het innerlijke evenwicht en helpt stress en gejaagdheid weg te werken.
 • De olie laat een gevoel van harmonie en tevredenheid achter en de mogelijkheid, vrij van alles, weer aan een nieuwe dag te beginnen.
dōTERRA PETAL 2.0 Diffuser
Weet jij alles van diffusers?

Fijn om te verdampen in een diffuser bij rusteloosheid, slapeloosheid en angst.

Palmarosa kan goed gecombineerd worden met:
Sandelwood, Roos, Bergamot, Ceder, Lemon, YlangYlang, Jasmijn, Rozemarijn, Frankincense, Geranium en andere bloemoliën.

Leden ontvangen het GRATIS Product van de Maand door een LRP- bestelling van minimaal 125 PV te plaatsen tussen 1 en 15 juni 2020
Niet- leden vertel ik graag vrijblijvend hoe zij deze olie gratis kunnen ontvangen.

10% korting – InTune™  Concentratiesamenstelling

In ons huidige klimaat hebben we misschien wat extra hulp nodig om onze omgeving te helpen beheersen en ons te concentreren. InTune is een gepatenteerde blend van zorgvuldig geselecteerde essentiële oliën, ontworpen voor iedereen die moeite heeft met focussen en werken aan één taak tegelijk. Voor iedereen die thuis werkt of weer naar school gaat: gebruik InTune om de geest te helpen focussen en de klus met vertrouwen te klaren.

Ingrediënten: amyrisschors, patchouliblad, wierookhars, limoenschil, ylang ylang bloem, hawaiiaans sandelhout, romeinse kamillebloem.

De InTune blend is een gepatenteerde blend van essentiële oliën die samenwerken om een hulpmiddel te creëren voor momenten van afleiding en helpt je dus beter te concentreren.

In het kort;

 • InTune kan op de huid toegepast worden om een gevoel van focus te versterken en te behouden.
 • De perfecte studiegenoot om je te helpen bovenop jouw taken te zitten en je te concentreren.
 • Breng eenvoudig aan met behulp van de handige roller.
 • Verrijkt met Sandelhout, Wierook en Limoen voor de helderheid naast Patchouli, Ylang Ylang en Romeinse Kamille voor rustgevende eigenschappen.

Wanneer pas ik het toe?

 • Breng aan op de polsen om een gevoel van focus te bevorderen tijdens de werkdag.
 • Doseer op een kleihanger en plaats op een bureau of een andere belangrijke plek in een bijvoorbeeld een klaslokaal.
 • Breng aan onder de voeten van kinderen om de focus en het vermogen om bij de taak te blijven, aan te moedigen.
 • Breng aan op de polsen of de rug van de handen en inhaleer diep voor een heldere geest.
 • Breng aan op de slapen en de nek als je concentratie nodig hebt bij een bepaalde taak.
 • Gebruik InTune op je werk om u te kunnen focussen en bij een middag dip.

N.B. voor jonge kinderen is er de dōTERRA KIDS Thinker®

Hoe gebruik ik het?

Op de huid: Alleen op de huid gebruiken Rol op de huid voor parfumeren en huidverzorging of massage. Verdun met een draagolie om huidgevoeligheid te minimaliseren. Zie hieronder voor extra waarschuwingen.

Voorzichtig

Mogelijke gevoelige reactie van de huid. Buiten bereik van kinderen bewaren. Indien je zwanger bent, borstvoeding geeft of onder behandeling bent van een arts, raadpleeg dan eerst jouw arts. Vermijd contact met de ogen, binnenkant van de oren en gevoelige gebieden. Vermijd zonlicht of UV-stralen tot tenmiste 12 uur na het aanbrengen van het product.

No Comments

  Leave a Reply