Menu
Etherische Olie / Uitgelicht

Aanbieding van de maand september

Caraway ( Latijnse naam: Carum Carvi) is in Nederland beter bekend onder de naam kummel of karwijzaad!

En als je jezelf ooit hebt afgevraagd waar je kummel zoals voor kan gebruiken, denk dan eens aan de keuken. Kummel is perfect! Deze kruidachtige essentiële olie kan worden gebruikt in plaats van vele kruiden. In Europa, Azië, Afrika en de Verenigde Staten is kummel een tweejarige plant die ooit door de oude Romeinen werd gebruikt om z‘n gezondheidsvoordelen. Vandaag de dag kun je kummel vinden in keukens over de hele wereld! Het is bekend en geliefd om z‘n warme smaak en rijke ondertonen, dus waarom probeer je Kummel niet eens toe te voegen aan hartige gerechten voor een warme smaakboost?

Algemene werking:

 • Heerlijke smaakmaker in hartige gerechten
 • Ondersteunt een gezond eetpatroon
 • Versterkt het gevoel van een verzadigde maag
 • Reinigend en verzachtend

Tips voor gebruik:

 • Gebruik een druppel om gerechten mee op smaak te brengen. Heerlijk in combinatie met Coriander, Fennel en Ginger.
 • Doe 1-2 druppels in een Veggie Capsule en neem deze in na een goede maaltijd.
 • Doe één druppel op je tandenborstel voordat je de tandpasta erop doet en poets je tanden.
 • Gebruik drie tot vier druppels in een diffuser voor een zoet en rustgevend aroma. Deze olie combineert goed met Citrus oliën, Roman Chamomile, Coriander, Bergamot, Spearmint en Peppermint.
 • Voeg 1 druppel Caraway, 2 druppels Lavendel en een schep badzout toe aan een heerlijk warm (voeten)bad voor een bijzondere rustgevende geurervaring.

Toepassingsmethoden:

Aromatisch, Topisch (Op de huid), Inwendig

*Tot op de dag van vandaag ben ik geen huisarts maar een gecertificeerd specialist in etherische oliën.”

Bezoek uw huisarts bij klachten.

Waar wordt etherische olie van karwij voor gebruikt?

Karwijolie wordt voor verschillende dingen gebruikt, maar wordt meestal intern gebruikt voor ondersteuning van de spijsvertering. * Neem karwij intern om toegang te krijgen tot de gastro-intestinale voordelen van karwijolie. * Er zijn een paar manieren om het intern in te nemen. Je kunt het gewoon aan een drankje toevoegen of in een groentecapsule nemen, maar je kunt er ook mee koken.

Bovendien kan karwij helpen bij gewichtsbeheersing wanneer het intern wordt ingenomen. * In klinische onderzoeken vertoonde karwij-extract eigenschappen die nuttig zijn om de eetlust te verminderen en het gewicht te beheersen in combinatie met lichaamsbeweging.

Limoneen en karvon – twee van de belangrijkste bestanddelen van etherische olie in etherische olie van karwij – kunnen ook rustgevend zijn voor het lichaam als ze worden ingenomen. * In experimenteel onderzoek was de inname van limoneen rustgevend voor de dikke darm en vertoonde karvon kalmerende eigenschappen op het zenuwstelsel.

Hoe ruikt karwij?

De etherische olie van karwij ruikt kruidachtig en licht houtachtig. Een paar druppels karwij is een geweldige toevoeging aan oliemengsels als een warme maar frisse noot.

Koken met karwijolie

De volgende keer dat een recept om karwij vraagt, probeer dan eens etherische olie van karwij. Het is ongelooflijk krachtig, dus een beetje gaat een lange weg, en je zult ook toegang krijgen tot alle fantastische interne voordelen van Caraway. Begin met het bedrag van een tandenstoker. U kunt altijd meer toevoegen, maar u kunt er geen verwijderen! Als je na het toevoegen van de hoeveelheid van een tandenstoker nog meer smaak wilt, kun je meer toevoegen met een tandenstoker of een druppel. Door de druppel in een lepel te doen en te roeren, voorkom je dat je per ongeluk extra druppels direct in je gerecht doet.

No Comments

  Leave a Reply