Menu
Diffuser Blends / Etherische Olie

5 diffuser blends die je lucht geven

Om je lekker te voelen in je vel, bed of (huis)kamer is het essentieel om geen probleem te ervaren in je ademhaling. Deze vijf blends heb ik persoonlijk gecombineerd om het beste uit je luchtwegen naar boven te halen.

Door het gebruik van Air, een samengestelde etherische olie, wordt het ademhalingssysteem verzacht en opengemaakt. De neus, keel en longen worden vrij gehouden waardoor je meer van je slaap kan genieten.

Opgelucht ademen is niet alleen fysiek aangenaam. Soms hebben we te maken met een emotionele disbalans, hebben we last van verstikkende droefheid of worden we geconfronteerd met pijn en verdriet. Air helpt je om je open te stellen voor nieuwe gevoelens en uit te ademen (lees: loslaten) wat is geweest.

Citrus Slush

Citrus Bliss

Citrus Bliss is een samengestelde olie en bestaat uit onder andere Wild Orange(schil), Bergamot(schil) en Tangerine(schil). De combinatie zorgt voor een opbeurende geur met stimulerende en verfrissende eigenschappen. Het maakt de lucht schoon en zuivert de lucht. Citrus Bliss kan je de positieve stemming geven die je nodig hebt om dingen voor elkaar te krijgen.

Lemon

Lemon is heerlijk voor in een glas water, door het eten of om het gezicht te exfoliëren. De citroenolie zorgt voor een opbeurende omgeving en bevordert een positieve stemming. Citroenolie kan worden gebruikt in schoonmaakmiddelen voor houten en leren meubelen.

Etherische oliën met limonenen en beta-pineën zoals Lemon worden vaak gebruikt in een diffuser om een positieve stemming te bevorderen. De chemische aanwezigheid van monoterpenes in Lemon staan bekend om de energierijke en vrolijke gevoelens die ze teweegbrengen.

Grapefruit

Etherische oliën van de grapefruit stimuleren een gezonder metabolisme. De geur is fris en opbeurend. Door de aanwezigheid van limoneen is dit een sterke combinatie met Lime dankzij de opbeurende aromatische eigenschappen.

Fresh Start

Tangerine

De zoete geur van deze citrusolie wordt niet alleen gebruikt in baksels, maar ook in (zelfgemaakte) schoonmaakmiddelen. De chemische werking van limoneen in Tangerine staat bekend zijn reinigende en zuiverende eigenschappen. Hierdoor wordt Tangerine vaak gebruikt tijdens het reinigen van oppervlakken rondom het huis.

Wanneer de geur van mandarijn uit de diffuser komt, merk je dat gevoelens van geluk worden bevorderd.

Peppermint

Pepermuntolie kan aromatisch worden gebruikt om de zintuigen te verlevendigen en een gevoel van energie te bevorderen. De belangrijkste component in pepermuntolie is menthol. Het bevat een stimulerende eigenschap die bijdraagt om aandachtig, alert en bewust te blijven. De frisheid helpt om mentale vermoeidheid te verlichten en lucht te zuiveren.

Melaleuca

De aromatische kleurtoon van de bekende tea tree olie heeft harmoniserende eigenschappen. De zuiverende werking van Melaleuca beschermt tegen bedreigingen van het milieu. De impact van Melaleuca op treedt door op niveaus van cellulaire eiwitten in ons lichaam.

Snore No More

Eucalyptus

Bij klachten van bronchitis, astma, hoesten, longontsteking, virale infecties in de longen en TBC, kan eucalyptus als helpend worden ervaren. Naast de slijmoplossende werking heeft het een doeltreffende werking op ons ademhalingssysteem.

Dankzij het natuurlijke eucalyptol dat in Eucalyptusolie zit, kan het een pijnstillende werking hebben op onder andere overgetrainde spieren of bij ontstekingen. De pure geur helpt heerlijk om in slaap te komen wanneer in een diffuser aangebracht.

Vetiver

Vetiver heeft een kalmerende werking en wordt vaak gebruikt bij slapeloosheid als je te druk bent in je hoofd. Bij extreme zenuwachtigheid en angst doen een paar druppels van deze grondende olie goed in een diffuser.

Het werkt als natuurlijke rustgever dankzij de aanwezigheid van isovalencenol en khusimol. De zoete aroma is houterig met een aardse toon. Door Vetiver te diffusen worden emoties gegrond en kalmte bevorderd.

Sweet Sleep

Peace

De samengestelde olie Peace bestaat uit onder andere de Ylang Ylang bloem, wortels van Vetiver, kruiden van Spearmint en hars van Frankincense. Deze combinatie van rustgevende en kalmerende oliën is een go-to tijdens stress of nervositeit.

Lavender

Lavendel staat bekend om het vermogen om een ontspannende sfeer te bevorderen die leidt tot een goede nachtrust. De kalmerende eigenschappen van de olie helpen een serene omgeving te creëren die optimaal is om goed uit te rusten en in slaap te blijven.

In lavendel olie zit linalool, een vloeistof waarvan de kalmerende werking is bewezen. Met een extra touch van lavendel olie maak je deze aroma diffuser blend combinatie af.

Sea Breeze

Lime

Limoen olie heeft een frisse geur en wordt vaak gebruikt om de lucht te reinigen en je humeur op te heffen. Onderzoek heeft aangetoond dat bèta-pineen een effect heeft op de balans in de hersenchemie. Het ondersteunt de hersenen bij het verminderen van droevige gevoelens.

Spearmint

Als je lang aan het lezen, studeren of autorijden bent, kan je Spearmint olie gebruiken om een gevoel van focus te bevorderen.

Net zoals Lime bevat deze olie limoneen, een organisch bestanddeel dat stimulerend en opbeurend werkt. Gebruik Spearmint olie in je diffuser om de humeurverhogende voordelen te ontvangen en te genieten van de frisse geur.

No Comments

    Leave a Reply