Menu
Etherische Olie

3 etherische oliën voor zelfacceptatie

Onze emoties kunnen ruwweg worden gecategoriseerd als een positieve of negatieve emotie. Hoe positieve gevoelens effect hebben op ons fysieke en emotionele gestel, hebben negatieve emoties dat ook. Ze kunnen onze kwaliteit in het leven beïnvloeden en zelfs veranderen hoe ons lichaam aanvoelt & functioneert.

Wanneer ons emotionele welzijn achteruit gaat door bijvoorbeeld fysieke problemen, bestaat er een verhoogde kans op de vermindering van zelfacceptatie.

Ongezonde spanningen over wie jij bent en wat je wil zijn, kunnen blokkades zijn in ons functioneren. Etherische oliën zijn eenvoudig & plezierig te gebruiken om zelfacceptatie te stimuleren; zowel aromatisch als op de huid of oraal.

In deze post leg ik je uit hoe essentiële oliën je kunnen helpen zelfacceptatie te hervinden, wat de natuurlijke werking is én hoe je zelf oliën kan toepassen.

Bergamot

De geur van bergamotolie brengt je terug naar een zonnige zomerdag. Door de aromatische werking kan Bergamot je opvrolijken, sterken en meer fysieke energie geven op bijvoorbeeld een donkere dag.

Door de stress verminderende werking raad ik een paar druppels Bergamot onder de voeten aan om lekker te slapen.

Het reinigende effect van Bergamot geeft gevoelens van opluchting en optimisme. Het schudt het energiesysteem van het lichaam wakker en geeft kracht en moed. Voor degene die last heeft van oordelende gevoelens, weinig eigenwaarde of wanhoop ervaart, kan Bergamot een positief effect hebben.

Hoe gebruik je Bergamot olie?

Bergamot heeft een aromatische werking en kan gemakkelijk in een diffuser worden aangebracht. Als je opzoek bent naar een combinatie van andere citrus oliën, raad ik twee à drie druppels Citrus Bliss aan (bestaand uit sinaasappel, citroen, grapefruit en verschillende soorten mandarijn).

Bergamot kan ook oraal worden ingenomen dankzij de bekende ontspannen spijsvertering effecten. Denk aan: vermindering van darmkrampen en verbetering van een slechte vertering. Doe een druppel in een glas water en drink kleine slokjes na de maaltijd.

Hoewel veel zonnebrandmerken Bergamot olie gebruiken om producten op te frissen, is het verstandig om zorgvuldig om te gaan met citrus oliën en UV-licht. De gevoeligheid wordt vergroot waardoor je sneller verbrandt of pigmentvlekken ontstaan. Smeer dus alleen op bedekte plaatsen (zoals onder de voeten).

Grapefruit

We blijven nog heel even bij de citrusoliën om het te hebben over de emotionele effecten van Grapefruit. Wanneer je met jezelf in de knoop zit over je lichaam of bang bent wat anderen over jouw lijf vinden, is Grapefruit een olie die je de kans geeft om het respect voor eigen lijf terug te krijgen.

De chemische balans in grapefruit helpt je meer geduld en acceptatie te hebben met jezelf waardoor je ook beter kan luisteren naar wat je lichaam nodig heeft. En wat niet.

Wanneer je bezig bent je eetpatroon te veranderen of een verslaving aan te pakken, raad ik aan om Grapefruit te diffusen. De aromatische werking geeft de energie om je lichaam als vriend te kunnen vertrouwen en eigenliefde te creëren.

Grapefruit bevat een hoog percentage van limoneen – 99 procent om precies te zijn. Limoneen speelt een belangrijke rol in de ontgiftende en zuiverende voordelen. Hierdoor is Grapefruit een uitstekende olie om toe te voegen aan zelfgemaakte schoonmaakproducten. Grapefruit helpt de blootstelling aan potentieel schadelijke toxines te minimaliseren die te vinden zijn in producten die in de winkel te koop zijn.

Volgens klinisch onderzoek kan limoneen helpen bij het ondersteunen functies binnen verschillende lichaamssystemen als limoneen in het lichaam wordt opgenomen. Lichaamsystemen die voordeel halen uit limoneen, zijn: het immuunsysteem, de long- en ademhalingssystemen, het maagdarmstelsel, een gezond metabolisme en een gezonde dikke darm en lever.

Hoe gebruik je Grapefruit olie?

Grapefruit is heerlijk te diffusen en kan makkelijk gecombineerd worden met andere etherische oliën, zoals: Frankincense, Ylang Ylang, Lavender, Peppermint en Bergamot.

Om de emotionele relatie met je lichaam te verbeteren, raad ik aan één à twee druppels Grapefruit olie op je buik te smeren.

Let op! Voor de gemasseerde gebieden: vermijd UV-licht minimaal 12 uur na het topisch aanbrengen van citrusoliën (dus ook Bergamot).

Frankincense

Frankincense nodigt uit om negativiteit los te laten en bewuster te worden van eigen competenties. De aromatische werking voelt liefdevol aan op een nostalgische manier.

Frankincense heeft een veelzijdige werking op het lichaam en emotionele welzijn en wordt ook wel de koning van de etherische oliën genoemd. Een must-have in je collectie die flink te werk gaat in het immuunsysteem, zenuwstelsel en heilzaam is op de huid. Frankincense verlicht hyperactiviteit, rusteloosheid, ongeduld en prikkelbaarheid.

Hoe gebruik je Frankincense olie?

De etherische olie die ik gebruik is ontzettend puur en van hoge kwaliteit die je niet te hoog moet verhitten. Hierdoor raad ik een diffuser aan in plaats van een brander. Met een koude diffuser behoud je alle eigenschappen van de olie.

Frankincense kan worden aangebracht onder de voeten wanneer gevoelens van stress optreden. Het kalmerende gevoel bevorderen gevoelens van rust en een gebalanceerde stemming. De chemische componenten resulteren in een extreem sterke aroma die kan helpen om negatieve gevoelens de das om te doen.

Om een warme, vredige sfeer te creëren is mijn go-to diffuser blend: 1 druppel Frankincense, 1 druppel Sandalwood en 2 druppels Grapefruit. Deze blend werkt geweldig voor het stimuleren van een ontspannende en opbeurende stemming.

Tip! Sla onderstaande afbeelding op om deze diffuser blend terug te vinden.

No Comments

    Leave a Reply